понеділок, 4 квітня 2016 р.

Проблеми держави

Всі розмови стосовно нездатності влади і державного апарату України в цілому, вирішувати економічні проблеми та боротися з корупцією, є поверхневими і даремні. Проблема в самій конструкції державної системи і хто б не прийшов до керма (навіть найчесніша й найрозумніша команда людей у світі) без зміни системи вони нічого не зроблять.
                А що ж конкретно не так?
1. Державні підприємства. Який сенс в тому, що Держава є власником якихось підприємств. Сумарний прибуток всіх державних підприємств України в усі роки був від’ємним – тобто сумарно держпідприємства збиткові – виймаються гроші з бюджету і покривається їх збиток. Всі розповіді про те що держпідприємства це стратегічно важливі об'єкти, що необхідно контролювати рівень цін на їхню продукцію та інші ля-ля-ля – це локшина на вуха народних мас, яка вішається з ціллю і надалі відмивати кошти на «збитковості» держпідприємств. Держава і без права власності може легко контролювати діяльність будь-якого підприємства і тим більше регулювати рівень його цін просто видавши відповідний Закон (і не витрачати ані копійки на покриття його збитків). Отож продаж ВСІХ держпідприємств автоматично знищує корупцію в сфері державних підприємств і зменшує витрати з бюджету. ПРОБЛЕМУ ВИРІШЕНО.
2. Псевдо безкоштовні конституційні права. Безкоштовними медицина і освіта бути не можуть, так як лікарі і вчителі теж люди і принаймні повинні їсти і одягатися. Оскільки всі державні медичні заклади та заклади освіти по суті є держпідприємствами – вони мають ті самі проблеми.
3. Система заборон. Ліцензії, сертифікати, дозволи – улюблені слова корупціонера. А з якої причини дозволами взагалі займаються державні чиновники, вони що компетентніші за профільні асоціації … чи вони чесніші )))

© Шишенок Егор 2016