понеділок, 17 листопада 2014 р.

Тиша Всесвіту

«Тиша Всесвіту»

******************************************


-         Думай, Рафаїл – підбадьорював Гавриїл свого напарника – треба ще парочку ідей…
Рафаїл задумливо ходив по лабораторії і бурчав щось собі під ніс. Раптом він плеснув у долоні і вигукнув:
-         То може зразу хай антигравітацію відкриють і не будемо по краплі давити.
-         Тю – розчарувався Гавриїл – що за халтура, вони тільки три роки як бозон Хігса знайшли, а ти вже антигравітацію даєш, так не буває… придумай щось нормальне.
-         Та тобі, що не скажи ти все критикуєш.
-         Якщо все що ти сходу вигадуєш у ноосферу записувати то прийдеться знову потоп робити, а Він – Гавриїл боязко підняв палець догори – розраховує, що ми будемо якісно робити свою роботу.
Рафаїл підійшов до Горизонту Всесвіту і обережно провів по ньому рукою, пухнасті протогалактики немов метелики розлетілися у різні боки.
-         А може цивілізацію А4 чи А5 на відстань контакту до А1 перенесемо, це буде круто, ми ще такого не пробували.
Гавриїл закрив рукою очі і утомлено зауважив:
-         Друже, ти тільки уяви скільки це треба налаштувань підганяти, це кілька годин роботи, а у нас до кінця зміни 10 хвилин лишилося. До того ж ти взагалі методичні вказівки читав, там чітко написано «рекомендована відстань між цивілізаціями 10-12 мільярдів світлових років»
-         Рекомендована не значить обов’язкова – засперечався Рафаїл – і до того ж я не думаю, що це негативно вплине на якість фільтрації душ.
-         На фільтрацію душ звичайно не вплине, але ж ти подумай скільки всього треба наперед розрахувати щоб котрась з цивілізацій іншу не знищила. Ми он в А1 Америку без підготовки відкрили і нічого хорошого з цього не вийшло, і з ядерною бомбою теж ледь не накосячили. Краще без таких крутих експериментів обійдемося.
-         Так який же ти креатив хочеш, якщо те не можна, се не можна – майже розсердився Рафаїл і його німб засвітився яскравіше – у нас виходить повна тиша у Всесвіті, всі сидять на своїх планетах і банально повторюють ті ж цивілізаційні кроки, що ти з А1 скопіював і вставив…
Гавриїл, побачивши розпач друга, почав його заспокоювати:
-         Ну не так вже усе і погано, я досить часто даю деяким цивілізація унікальні технології…
-         Ага, потрійний чізбургер, дуже унікально – пробубнів Рафаїл заливаючи окропом чашку амброзії. 
На годиннику пробила шоста – зміна скінчилась.