понеділок, 17 листопада 2014 р.

Зміни України

Великі кроки вперед людство робить тільки зі зміною парадигм, з розширенням світогляду, з активною дією «прозрілих» індивідуумів. Так було за часів Відродження, так було за часів Науково-технічних революцій, так повинно статися і зараз. І як це не дивно, нові зміни можуть початися саме з України!!! Чому я так думаю?
Спробую пояснити…
Наразі ми (Україна) перебуваймо у стані переродження. Ми вибухнули Революцією гідності, багато хто з нас відчув, що систему можна змінити (хоча насправді ми ще нічого глибоко не змінили), ми отримали хоч і болісний але дуже важливий урок того, що справедливість треба виборювати, ми побачили, що крім власної сили, яку теж треба напрацьовувати самим, зовнішній агресії протиставити нічого (занепокоєнням і кволими санкціями від куль та снарядів не захистишся)… Ми за рік дуже сильно змінилися (більшість народів так не міняється за десятки років) і, як я вважаю, у бік прогресу… ПРОТЕ… Основна частина працівників державного апарату світогляд не змінили анітрохи, вони просто не можуть його змінити (почитайте наукові роботи про сучасні теорії взаємодії відділів головного мозку і ви зрозумієте, що це не їх провина). 9 з 10 чиновників будуть все життя хапатися за старі правила «буття» – ВОНИ НЕ ХОЧУТЬ ЗМІН – бо зміни потребують напруження головного мозку, а це для них вкрай дискомфортно.
Все що зараз змінюється в державі та направлено на поліпшення ситуації – робиться 10% працівників держапарату, а інші тягнуть назад…
Проте кардинальні зміни можуть наступити тільки в тому разі, якщо ми докорінно змінимо стару систему. А які зміни потрібні я думаю Ви і самі зрозумієте, якщо проаналізують те, що ми маємо зараз:
1. Голосувати мають право зеки-рецидивісти у тюрмах (утриманці з бюджету), маразматичні бабусі у психлікарнях (утриманці з бюджету) тощо. 17-річний хлопчина, що медиком-волонтером пройшов майдан та по закінченню відкрив власну веб-студію (платить податки в бюджет) голосувати не може, бо він малий.
2. Безкоштовна але катастрофічно жахлива медицина (зламана радянська медтехніка, пофігістичний хамський малозаробляючий медперсонал) це добре, а Доступна якісна платна медицина, яка звісно буде набагато якіснішою - це погано.
3. «Краще» мати 100% населення, що безкоштовно навчили якось там рахувати та читати (що ще вимагати від вчителя за 2000 грн), аніж 90% населення, що є висококваліфікованими інженерами, робітниками, вчителями і т.д. (бо мали доступ до Доступної якісної освіти)

4. Треба берегти недоторканість занедбаних та не ефективних заводів і підприємств (бо це ж свята приватна власність олігархів) і нізащо не приймати Закон про обов’язкове ефективне виробництво.